Aftentur til Mijas Pueblo

Hjemmelavet granola

Jeg har tidligere forsøgt mig med hjemmelavet granola, og det bliver altid mega lækkert! Det gode er, at man selv kan bestemme, hvad man vil komme i, og hvor meget det skal sødes, hvilket jeg godt kan lide. I Danmark købte jeg dog oftest færdiglavet müsli eller granola, men i Spanien er der altså en tendens til, at det er sødet lige lovligt meget efter min smag.

Derfor har jeg nu lavet en omgang hjemmelavet granola. Jeg har ikke sødet det særlig meget, da jeg godt kan lide at tilsætte frisk frugt og evt. lidt honning til min skyr eller græske yoghurt, og på den måde bliver der jo tilføjet lidt ekstra sødme.

 photo musli close-up_zps4ngekpme.jpg

Ingredienser:

  • 3 dl havregryn
  • 1 dl chiafrø
  • 1 dl vand
  • 2 spsk honning (mere kan tilføjes, hvis man gerne vil have det lidt sødere)
  • Nødder (jeg har brugt mandler og hasselnødder)


Fremgangsmåde:

Havregryn, chiafrø, vand og honning røres godt sammen i en skål.
Lad det hvile i 10 minutter, og fordel det herefter på en bageplade med bagepapir.
“Tør” det i ovnen i 15-20 minutter ved 160 grader til det er gyldent.
Lad granolaen køle af og tilsæt herefter nødder efter ønske.

Jeg brugte mandler og hasselnødder denne gang, da det var, hvad jeg lige havde hjemme. Det giver en god “basic”-granola. Tidligere har jeg bl.a. også tilføjet sesamfrø, hørfrø og græskarkerner samt kokosflager og små stykker tørret papaya. Det er altså også lækkert 🙂

Det var første gang, jeg prøvede denne opskrift på granola, og jeg synes ikke heeelt det blev så sprødt, som jeg gerne vil have. Næste gang vil jeg prøve at undlade vand, og tilsætte chiafrøene efter resten af blandingen har været i ovnen, for at de ikke suger al væsken.

 photo Musli_zpsl2c0ceri.jpg

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Aftentur til Mijas Pueblo