Gibraltar Guide

Málaga – en overraskende fed by!

I går eftermiddags tog vi spontant en tur til Málaga, da T havde fri fra arbejde. På trods af at byen kun ligger godt en halv times kørsel fra, hvor vi bor, har jeg faktisk aldrig været der, selvom jeg er kommet i Spanien hele mit liv. Af en eller anden grund har det ikke rigtig sagt mig noget at besøge Málaga, jeg ved egentligt ikke hvorfor, fordi jeg har heller ikke rigtig haft nogen forestillinger om byen som sådan.

Men nu, når vi bor hernede, skulle det være! Og hvor er jeg glad for, at jeg fik øjnene op for byen. Der er simpelthen den hyggeligste bymidte med små pladser og smalle gader fyldt med spanske restauranter og caféer. Og ikke nok med det, så er der også mange gamle, virkelig smukke bygninger, som minder mig om København. Det satte altså lige prikken over i’et og fik mig til at føle mig ekstra hjemme og holde endnu mere af Spanien <3 Derudover er der også en del attraktioner at se, hvis man er til den slags. Jeg har det sådan, at når jeg rejser rundt i verden, så vil jeg se, hvad der er at se de steder, jeg besøger. Jeg vil opleve det lokale, autentiske og historiske, og ikke bare være en turist på stranden (kun altså 😉 ).

 photo bygninger col_zpsbrubfgoi.jpg
Smukke bygninger i Málaga

Vi var først i Málaga omkring 15.30, så det var jo begrænset, hvad vi kunne nå at se i går. Derfor prioriterede vi et udsigtspunkt, Gibralfaro, som lå i forbindelse med en anden attraktion, Alcazaba. Da vi ikke havde været i Málaga før, vidste vi jo ikke, hvor attraktionerne lå i forhold til selve bymidten, men det viste sig, at de var meget centralt placeret. Generelt ligger mange af seværdighederne faktisk med gåafstand mellem hinanden, så med lidt planlægning, vil man godt kunne nå flere attraktioner på en dag.

Vi købte en kombibillet til de to attraktioner for 3,55 € pr. person. Har man studiekort, kan man få det endnu billigere. Vi parkerede i et P-hus, som skulle vise sig at være det måske mest centrale P-hus i forhold til disse to attraktioner og bymidten, og for 10 € for ca. 6 timer, var det også en hel okay pris at parkere der.

Alcazaba
Alcazaba, også kendt som mini-Alhambra, er en gammel maurisk fæstning, som blev bygget tilbage i det 11. århundrede. Den fungerede oprindeligt som værn mod pirater med dens beliggenhed med udsigt over Málaga og havet mod Afrika. Oprindeligt var der tre ringmure omkring fæstningen, hvoraf den yderste samtidig udgjorde volden til Málaga by. Den eksisterer dog ikke længere, men de to inderste ringmure er stadig bevaret. For at komme ind til Alcazaba-fæstningens midte, hvor man finder de tre berømte gårdhaver “Patio de los Naranjos”, “Patio de la Alberca” og “Patio del Aljibe”, går man først gennem “Puerta de la Bóveda”, som er porten i den yderste ringmur. Herfra følger man en sti gennem fæstningen på vej til porten “Puerta de los Cuartos de Granada” til den inderste ringmur. Undervejs kommer man gennem smukt anlagte haver fyldt med springvand og rindende vand, og med en utrolig duft fra de mange blomster. Man kan desuden se resterne af over 100 gamle tårne og tre paladser. Fra hele fæstningen er der den smukkeste udsigt over Málaga by og havnen.

 photo Alcabaza I_zpsoaphsh3w.jpg
Puerta de la Bóveda
 photo sol_zpsnew1nkgv.jpg

 photo fontain_zpscaahinax.jpg

 photo Alcabaza II._zpshooizv3f.jpg

 photo Alcabaza III_zps9wsut3qe.jpg

 photo Alcabaza IV._zpsnzdmpgoy.jpg
Indgang til Patio de la Alberca
 photo Alcabaza V._zpsemrnowiq.jpg
Patio de la Alberca

Gibralfaro
Borgen Gibralfaro blev bygget i det 14. århundrede med det formål at tropper herfra kunne beskytte fæstningen Alcazaba. Borgen ligger endnu højere oppe på bjerget end Alcabaza, og der er derfor herfra, om muligt, en endnu smukkere udsigt over Málaga by og havnen. Der er ingen direkte forbindelse mellem de to attraktioner, så for at nå op til Gibralfaro, skal man forlade Alcabaza of følge vejen forbi fæstningen op ad bakken, som fører op til borgen. På vej op er der en spektakulær udsigt, især ud over havnen. Man kan bl.a. se Málagas tyrefægtearena “La Malagueta”, Rådhuset som har til huse i en meget smuk bygning og katedralen “Manquita”.

 photo Alcabaza Gibralfaro._zpsuuucitbq.jpg
Rester af borgmurerne
 photo tyr_zpstbbhcksa.jpg
Udsigt fra Gibralfaro over tyrefægtearenaen
 photo malaga sunset dark_zpsnjz9h9ys.jpg
Udsigt over Málaga i aftensolen

Begge disse to attraktioner er bestemt et besøg værd! Jeg glæder mig allerede til at komme tilbage og opleve endnu mere af Málaga.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gibraltar Guide