At flytte til et andet land

På tur: Gibraltar og La Línea

Det virker mere og mere, som den rigtige beslutning, at vi endte med at købe en bil. Jeg elsker, at vi kan tage på nogle ture rundt omkring og få oplevet, hvad Spanien har at byde på uden for vores lokalområde, og hvad vi ellers kan nå med bus og tog.

 photo road trip estapona 2_zpsqqp7urzp.jpg

I sidste uge (dvs. 1,5 uge siden – indlægget blev skrevet i går 🙂 ), da T havde fri en dag, så vi vores chance til at tage på en lidt længere tur ned til Gibraltar – en køretur på lige godt halvanden time. Vi kom afsted fra morgenstunden, så vi havde hele dagen dernede, og havde smurt lidt mad hjemmefra, så vi bare skulle koncentrere os om, at få set Gibraltar og de forskellige seværdigheder her. Solen skinnede. Alt godt. Lige indtil vi havde parkeret bilen og nåede grænsen. Paskontrol. Det huskede jeg altså ikke noget om fra sidst jeg var der med mine forældre, men det er vel selvfølgelig også efterhånden 10 år siden 😉 Dengang var jeg nok så optaget af, at man gik over en flyvebane for at komme ind i landet, at jeg helt har glemt, at vi skulle gennem paskontrol først haha! Jeg husker tydeligt, hvor fascineret jeg var af, at vi stod ved et fodgængerfelt og ventede på, at et fly var lettet, så den røde mand ville skifte til grøn, og vi kunne gå over grænsen til Gibraltar.

Nå, ingen Gibraltar tur til os i den omgang, men så så vi vores snit til at gå lidt rundt i La Línea, som er den spanske by, der grænser op til Gibraltar. En by, som vi nok ikke havde udforsket, hvis ikke det var sket på denne måde.. Der er ikke noget særligt at komme efter, efter min mening; det ligner faktisk mest af alt bare en by, der er der for bare at være der. Det er her meget af Spaniens import kommer ind, så byen er godt præget af den industrielle trafik – både kæmpe skibe og lastbiler -, og ejendommene her ligner mest af alt nogle arbejderboliger, der er smækket op. Med det sagt, er her dog stadig en smuk udsigt fra byen med Gibraltars bjerglandskab i baggrunden og kig ud over havet.

 photo La Liacutenea_zpsuzv0heu4.jpg  photo La Liacutenea II_zps9ztsw2mx.jpg  photo Mini cali skate_zps5kenovxe.jpg

Vi gik kun langs kysten ad grænsevejen, så om der er en hyggelig bymidte gemt, skal jeg ikke kunne sige. Mange turister bruger byens overnatningsmuligheder, når de er kommet for at se Gibraltar og udnytte mulighederne for at handle toldfrit her, da det er billigere at bo på Spanien-siden af grænsen. Vi havde en hyggelig dag, trods ændringerne i planerne, og jeg suger hvert et indtryk til mig 🙂

 photo bay view big_zps4ocozecn.jpg

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

At flytte til et andet land